سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

فقط نوشتن تعهدات کافی نیست. شما باید ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت برای اجرای دقیق این تعهدات را هم تعیین کنید. درصورتی که ضمانتی تعیین نشده باشد و مشکلی در اجرای تعهد ایجاد شود، طرفین برای تعیین میزان خسارت و اینکه چه‌کاری باید بعد از آن انجام شود با مشکل روبه‌رو می‌شوند. قرارداد خوب قراردادی است که تمامی موارد لازم را پیش‌بینی کرده باشد و تمامی تعهدات و تضامین به طور کامل شفاف باشد. حال یکی از کارهایی که افراد غیرحرفه‌ای انجام می‌دهند، این است که یک ضمانت مشخص برای تمامی فعالیت‌ها تعیین می‌کنند. این اشتباه بزرگی است که می‌تواند قرارداد را با مشکلات زیادی روبه رو کند و یک قرارداد باخت-باخت برای مالکین و سازنده ایجاد کند. راه‌حل این است که با توجه به تعهد و زمان انجام آن ضمانت متناسب تعیین کرد.

تعهدات سازندگان در انجام پروسه مشارکت در ساخت شامل بخش های مختلفی است که در ادامه به آن اشاره خواهیم نمود:

انجام پروسه اداری مربوط به ساخت

همچنین در قرارداد مشارکت علاوه بر تعهد سازنده به تکمیل ساختمان و تحویل واحدها در موعد تعیین شده در قرارداد، باید قید بشود که اقدامات اداری و قانونی و همچنین کلیه هزینه ­های مربوط به آنها هم بر عهده سازنده است. در برخی از قراردادهای مشارکت در ساخت که جهت مشاوره حقوقی ملکی و تخصصی در زمینه قراردادها و دعاوی ملکی به دفتر ما می آیند، مشاهده میکنیم که هزینه های اداری و قانونی و شهرداری و ثبتی را به صورت برابر و مساوی شرط کرده اند در حالی که معمولا طبق رویه و طبق تعهد اولیه مالک هیچگونه مسئولیتی در پرداخت هزینه های جانبی ساخت و ساز ندارد.این مورد علاوه بر آنکه مورد توافق طرفین قرار میگیرد بایستی به صورت دقیق در قراردادها ذکر شود.

مقاله تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

سایر تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

 

  1. تهیه نقشه‌ها طبق نظر مالکین و مفاد قرارداد و توسط طراحان مندرج در قرارداد
  2. اخذ جواز طبق حداکثر تراکم مجاز و اخذ سایر جوازهای مورد نیاز و پرداخت هزینه‌های آن
  3. تامین مالی، ساخت و مدیریت ساخت موضوع قرارداد طبق مفاد آن و مشخصات کلی سازه جدید و لیست متریال
  4. خرید و نصب و اجرای اصولی و استاندارد تمامی انشعبات شامل کنتور آب، برق، گاز، تلفن و فاضلاب
  5. ساخت و مدیریت ساخت موضوع قرارداد طبق برنامه زمانبندی قرارداد مشارکت در ساخت و تحویل آپارتمان به مالکین بدون هیچ کم و کاستی
  6. یک نکته مهم در این مورد رفع ایراد احتمالی سازه جدید توسط سازنده است. در صورتی که در دوره تضمین در هر قسمت ایرادی مشخص گردد، سازنده مکلف به رفع نقص با هزینه‌ی خودش است.
  7. بیمه کردن مورد مشارکت: سازنده موظف است مورد مشارکت را تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان و بیمه مسئولیت مدنی در قبال اشخاص ثالث ناشی از انجام عملیات ساختمانی قرار دهد.
  8. پرداخت قرض الحسنه مشارکت، بلاعوض ، چک ضمانت و … : این پرداخت‌ها معمولاً از طرف سازنده به مالکین است. مالکین در این موارد نیاز دارند اطلاعات کافی داشته باشند. ما در دو مقاله بلاعوض و قرض‌الحسنه را به طور کامل تشریح کردیم.
  9. اخذ پایان کار، صورت مجلس تفکیکی و سندهای تک برگی و تحویل آنها به مالکین (هزینه و مسئولیت انجام بر عهده سازنده)
  10. پرداخت هزینه‌های آب، برق، گاز در زمانی که ملک در تصرف سازنده است.
  11. رعایت اصول ایمنی طبق مقرارت ملی، قوانین وزارت کار و …
  12. مسئولیت کلیه حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی برای کارگران، پرسنل و همسایگان مجاور و ساختمان‌های آنها بر عهده سازنده است. در زمانی که ملک در تصرف سازنده است، جبران کلیه‌ی خسارات مالی و جانی برعهده‌ی سازنده است. مالک در این مورد هیچ‌گونه مسئولیتی ندارد و مسئولیت پاسخگویی به کلیه دعاوی حقوقی و کیفری در زمان تصرف سازنده با ایشان است.